Overspanningsbeveiliging

Overspanningsbeveiliging is een zeer belangrijk onderdeel van uw apparatuur, of het werkt op een batterij of uit te voeren door elektriciteit. Dit wordt gebruikt om te waarborgen dat de elektronische componenten adequate wijze worden beschermd tegen onverwachte spanningspieken. De frequentie en ernst van de overspanning kan variëren met verschillende elektronische apparaten, maar voor elk onderdeel, kan de spanning van de beschermende werking overschrijdt.

Overspanningsbeveiliging

Bescherming kan worden geboden op twee manieren: passief of actief. Passieve ontwerp is eenvoudig elektrische componenten die met elkaar verbonden en aan de belasting. Dergelijke ontwerpen kan effectief zijn in sommige gevallen, maar het is niet mogelijk om alle circuits en componenten te beschermen, in het bijzonder met een laag voltage toepassingen. Een actieve ontwerp is complexer en ingewikkeld, maar kan alle circuits en componenten te beschermen bij een groter aantal volt.

Spanningen in het traject van 3,3-12,8 volt veilig worden behandeld door de meeste elektronische onderdelen. Deze spanningen kunnen worden bereikt door samen te integreren apparaten, waar ze de kracht kunnen combineren van de belangrijkste spanning met enige macht zichzelf. Een voorbeeld van een dergelijke combinatie zou een typische elektrische belasting.

Met andere woorden, zal het spanningsniveau in het onderdeel worden gestabiliseerd met toepassing van een basisstroom. Basisstroom spanning gedeeld door de huidige. Als de voeding rechtstreeks is verbonden met de last, kan deze stroom creëren het gedeelte van de schakeling te verbinden met de belasting. Via voeding, zal de huidige worden teruggekoppeld naar de spanningsregelaar en daardoor wordt de spanning verlaagd door de spanningsregelaar.

Het vermogen van handvat voltage in deze spanningsniveaus zonder toevoer van het benodigde vermogen te stabiliseren wordt door meerdere spanningsdelers. Spanningsdelers zijn apparaten die spanning van de stroombron te gebruiken naast de spanning van de last. De uitgangsspanning van het systeem voortdurend gecontroleerd door de spanningsdeler. Als de waarde van de spanningsdeler verandert, kan de uitgangsspanning worden gewijzigd.