De betekenis van het woord sieraden

Sieraden of sieraden bestaan ​​uit decoratieve items die gewoonlijk als versiering worden gedragen, zoals kettingen, broches, armbanden, hangers, teenringen, oorbellen en zelfs manchetknopen. Sieraden kunnen ook aan de kleding of het lichaam worden toegevoegd. In een westerse cultuur verwijst het woord sieraden alleen naar functionele ornamenten.

Juwelen

Moderne sieraden zijn meer dan alleen een modeaccessoire. Ze zijn gemaakt van edelmetalen zoals goud, zilver, titanium, koper, roestvrij staal, hout, leer, zoetwaterparels, diamanten en zelfs glas. Deze edelmetalen stukken zijn handgemaakt door bekwame ambachtslieden die jarenlange ervaring hebben in het werken met deze metalen. De sieraden kunnen ook halfedelstenen, glaskralen en zelfs edelstenen bevatten. Er zijn ook verschillende soorten accessoires zoals kettingen en broches.

In de westerse wereld dragen vrouwen vaker sieraden dan mannen. Veel ontwerpers hebben sieraden gebruikt als basis voor hun modellijnen. De meeste sieraden die in het Westen worden verkocht, worden echter alleen in boetieks of warenhuizen aan mannen aangeboden. Het is niet ongebruikelijk dat een vrouw voor haar man een cadeaubon koopt waarmee ze de producten van de ontwerper kan uitproberen en het product vervolgens kan retourneren als ze er niet tevreden mee is. Dit is een gangbare praktijk en staat bekend als rondkijken.

In landen als Rusland, China en India is het niet ongebruikelijk dat de vrouwen designerstukken dragen.

Juwelen