Elektrische Onderdelen - Controleren op een Juiste Formaat

Socket is de belangrijkste van alle elektrische componenten. Het is een dun buigzaam metalen stuk dat wordt gebruikt om twee soorten elektrische apparaten met elkaar te verbinden. De bussen zijn over het algemeen staal of brons en hebben binnenkant met ofwel een centrale of een externe ball-socket.

Contactdoos

Om de juiste grootte van de socket te vinden, moet u uw stopcontact te meten van beide kanten. Dit kan gedaan worden met de hulp van een elektrische meetlint. Het is beter om beide zijden van de socket meten, zodat het gemakkelijker zal zijn om de juiste maat te spotten. Het is beter om een ​​dikke meetlint gebruiken als u op zoek bent naar een lichte socket.

Voordat u verder om uit te vinden van de juiste grootte van de socket, moet u het gebied te controleren van het stopcontact, zodat u weet waar de bal-socket te zetten. Een smalle of geslepen potlood moet worden gebruikt terwijl u het meten van het gebied. De meting dient te worden afgerond door slechts het maximum van de meting. meten nooit door het plaatsen van het potlood tussen het metalen deel en de bal-socket. Je moet er altijd voor zorgen dat het potlood is moeilijk, zodat het niet zal worden beïnvloed door de elektriciteit.

Om de juiste maat van de socket te vinden, moet je kijken naar de verdieping waar je de bal-socket zal plaatsen. De vloer is de beste plek om de hoeveelheid vrije ruimte je hebt controleren. Als de vloer is niet erg diep, dan kunt u de liniaal gebruiken om de afstand te controleren. Een bredere socket mag niet onder de vloer worden geplaatst. De aansluiting dient boven het niveau van de onderste verdieping worden geplaatst. Een socket die te laag is zal de draden te worden geduwd naar de zijkant waardoor de draden te krijgen kortgesloten.

De bal-socket is meestal te vinden op de bovenkant van de bus. De bovenkant van de bus moeten worden gevonden in de buurt van het centrum. Het kogelscharnier heeft een paar ballen en zijn verantwoordelijk voor het vrijgeven van de elektrische lading om de deur van de elektrische doos te openen. Wanneer de bal-aansluiting heeft voldoende ruimte, de kogel-aansluiting losraakt. Dit voorkomt dat de elektriciteit van het krijgen kortgesloten.

Het is beter om de aansluiting te checken bij uw lokale hardware winkel. Zij kunnen u helpen bij het vinden van de beste pasvorm van de socket. Zodra u de juiste grootte van de socket hebt aangeschaft, moet u de schroevendraaier te gebruiken om de aansluiting met de klok mee of de juiste richting te draaien.

Als de bouten en moeren dan eerst zo werden losgemaakt draai de moeren die de mof gelijkmatig worden gedraaid. Gebruik de verstelbare moersleutel om de moeren vast te zetten. Nu kun je de socket draaien en controleren of er geen losse draden.

Als u gebruik maakt van een dunne draad, dan moet je de draad gesneden en plaats deze in de bal-socket. Dan kunt u de moeren op de draad vast te zetten. Wanneer u klaar bent, kunt u de bal-socket te stellen totdat de kabel ziet eruit alsof het recht is.

Controleer de juiste grootte van de socket door een potlood over het oppervlak van de bal-socket en tellen. De draad wordt gelijkmatig verdeeld. De rubberen ring moet worden bewaard dichtbij het kogelscharnier, zodat de juiste bedrading kan worden gedaan.

Controleer de draden van de socket zorgvuldig. Wanneer de draden gebogen of verdraaid, is dit een indicatie dat de draden moeten aanpassen.

Dit artikel is bedoeld om basisinformatie over de elektrische componenten. Het is bedoeld voor gebruik alleen ter referentie.