Waarom is het belangrijk om een ​​betrouwbare stroomvoorziening te hebben?

Een noodstroombron (EP) is alles dat stroom kan leveren aan een noodsituatie. Het levert stroom om piek-, kortsluit- en overbelastingssituaties op te vangen. Deze noodscenario's omvatten stroomonderbrekingen veroorzaakt door een explosie, brand, elektrische breuk, blikseminslag, explosie, storm, overstroming, ijs, hagel, explosie, tornado, aardbeving en andere weersgerelateerde gebeurtenissen. Voor een goede EP zijn elektrische componenten vereist.

Noodstroomvoeding

Er zijn veel elektrische componenten nodig om een ​​EP van stroom te voorzien. De meest kritische onderdelen van een noodstroomsysteem zijn de generator, het stroomonderbrekerpaneel, de zekeringenkast en de loadcellen. Hier levert de generator stroom aan het stroomonderbrekerpaneel en de zekeringenkast om de zekeringen te beschermen tegen kortsluiting in geval van brand.

Het derde element dat nodig is voor een noodstroombron zijn de loadcellen. Deze loadcellen zijn ontworpen om overtollig vermogen van de generator op te slaan. Ze gebruiken een batterij om energie op te slaan en indien nodig te ontladen. Een veelgebruikt type loadcel is de druppelcel die is ontworpen om op een paal aan de bovenkant van een gebouw te worden geplaatst om overtollige stroom in het gebouw af te voeren als er een stroomstoring is. Andere soorten loadcellen kunnen op zolders, garages, schuren, opslagdozen en ondergronds worden geplaatst.