Opleidingen over: Kmo-Portefeuille#

Inleiding##

Als KMO is het van cruciaal belang om te blijven met wat er op de markt gaat. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het bijwonen van conferenties, het lezen van vakliteratuur of het volgen van opleidingen. Een van de voordelen van het volgen van opleidingen is dat je als KMO-ondernemer kunt genieten van financiële steun via de KMO-portefeuille. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de KMO-portefeuille en welke soorten opleidingen hieronder vallen.

Wat is de KMO-portefeuille?##

De KMO-portefeuille is een subsidie ​​van de Vlaamse overheid die KMO's financiële steun biedt bij het aankopen van opleidingen, advies en andere diensten van erkende bronnen. Het doel van deze portefeuille is KMO's te stimuleren en te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling. KMO's kunnen tot 40% of 30% van de partnerkosten exclusief BTW terugkrijgen, afhankelijk van de grootte van de onderneming. Het maximale steunbedrag bedraagt ​​7.500 euro per kalenderjaar.

Welke soorten opleidingen kan je met de KMO-portefeuille volgen?##

Via de KMO-portefeuille kan je diverse soorten opleidingen volgen. zichtbare vind je een overzicht van de meest waardevolle opleidingen en trainingen die via de KMO-portefeuille kunnen worden gefinancierd:

1. Management- en leiderschapstrainingen###

Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om ondernemers en hun werknemers te helpen bij het versterken van hun management- en leiderschapsvaardigheden. Tijdens de opleidingen kunnen de deelnemers leren hoe ze hun werknemers kunnen, hoe ze waardevolle kunnen communiceren en hoe ze hun leiderschapsvaardigheden kunnen ontwikkelen.

2. Marketing- en verkooptrainingen###

Ondernemers die hun verkoop- en marketingvaardigheden willen verbeteren, kunnen via de KMO-portefeuille diverse trainingen en opleidingen volgen. De opleidingen zijn gericht op het ontwikkelen van vaardigheden in marketingstrategieën, verkoopgesprekken en klantrelatiebeheer.

3. ICT-opleidingen en -trainingen###

In het digitale tijdperk kan het ontwikkelen van goede ICT-vaardigheden een verschil maken tussen succes en falen. KMO's kunnen via de KMO-portefeuille opleidingen kopen, hun werknemers trainen in het gebruik van verschillende software, ontwerp- en programmeringstools.

4. Taalopleidingen###

Bedrijven die internationaal actief zijn, kunnen met behulp van de KMO-portefeuille hun werknemers trainen in een vreemde taal. Dit kan de communicatie met buitenlandse klanten en leveranciers opleveren en zo bijdragen aan het succes van de onderneming.

5. Milieuopleidingen###

Door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en de bescherming van het milieu is het belangrijk om milieubewust te werken. Met behulp van de KMO-portefeuille kunnen bedrijven opleidingen volgen over groene energie, duurzaamheid en compliance met milieuregelgeving.

Hoe kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille?##

Als je als KMO gebruik wilt maken van de KMO-portefeuille, moet je een aantal stappen doorlopen:

Stap 1: Registreer je###

Je moet je eerst registreren als KMO op de website van de Vlaamse overheid om gebruik te kunnen maken van de KMO-portefeuille.

Stap 2: Zoek een erkende###

Vervolgens moet je een erkende zoektocht op de website van de KMO-portefeuille. Erkende componenten zijn organisaties die door de Vlaamse overheid zijn goedgekeurd als betrouwbare betrouwbare bronnen.

Stap 3: Koop opleidingen###

Koop de opleidingen die je nodig hebt bij de erkende erkend. Houd er rekening mee dat de KMO-portefeuille alleen kan worden gebruikt voor partnerkosten.

Stap 4: Reik je steunaanvraag in###

Tien slot moet je een steunaanvraag indienen bij de Vlaamse overheid. Dit moet worden gedaan binnen de veertien dagen na het plaatsen van de bestelling van de opleiding. Na goedkeuring ontvang je een subsidie ​​voor een deel van de kosten.

Conclusie##

Het volgen van opleidingen is een belangrijk element om als KMO succesvol te zijn. Met behulp van de KMO-portefeuille kan je als ondernemer financiële steun krijgen bij het volgen van de opleidingen die je nodig hebt. Nu gaat het om management- en leiderschapstrainingen, marketing- en verkoopopleidingen, ICT-opleidingen en trainingen, taalopleidingen of milieuopleidingen, de KMO-portefeuille kan KMO's helpen om hun vaardigheden en kennis te verbeteren en zo de groei en ontwikkeling van hun onderneming te verbeteren.