Nadat u het oppervlak heeft verzorgd en eventueel bestaande pleister of fineer heeft verwijderd, kunt u beginnen met het zorgvuldig aanbrengen van het nieuwe oppervlak. Microtoppers is een zeer snel proces, omdat het niet lang duurt om een ​​nieuwe laag over het bestaande oppervlak te maken, hoewel u het verschil waarschijnlijk vrijwel onmiddellijk zult merken. Als je een penseel gebruikt, kan het wat langer duren om een ​​nieuwe laag aan te brengen, omdat je ervoor moet zorgen dat de verf die je op het bestaande oppervlak aanbrengt volledig egaal is.

Dit wordt bereikt door een beetje overtollige verf aan de rand van de nieuwe laag te gebruiken, zodat u vanaf deze rand uw nieuwe oppervlak kunt schilderen en naar het midden van het oppervlak kunt werken. Als je het hele oppervlak hebt afgewerkt, krijg je een schoon en glad oppervlak dat erg aantrekkelijk is.

Microtopping duurt vaak vele uren, afhankelijk van de hoeveelheid oppervlak waarover u werkt. De tijd die nodig is, moet worden bepaald door de complexiteit van het nieuwe oppervlak dat u aan het maken bent en hoeveel u van plan bent te werken. Als u net begint met microtopping en op een relatief klein gebied werkt, kan het slechts een paar uur duren, terwijl het bij een groter gebied enkele dagen kan duren. Het is ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste soort verf op het nieuw gecreëerde oppervlak gebruikt om een ​​gladde en gelijkmatige afwerking te garanderen.

.