Echter, dit scenario is alleen mogelijk in een zeer strenge omstandigheden. Het is niet zo dat hoe langer een asbest-bevattend materiaal blijft in een omgeving, hoe groter de kans op gezondheidsproblemen veroorzaken. In feite is het omgekeerde waar.

Met het oog op het milieu te beschermen tegen de gezondheidsrisico's van asbest, moet het gebruik van deze materialen worden uitgefaseerd allemaal samen. Deze materialen zijn niet in staat om onze zeer vijandige omgeving te weerstaan.

Veel mensen geloven dat de recente acties van de Environmental Protection Agency is de oplossing voor de asbesthoudende materialen in onze omgeving. De EPA's verklaring dat er geen nieuwe projecten waarbij asbesthoudende materialen op gang zal brengen totdat er concrete aanwijzingen dat ze schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid is goed genoeg geweest voor een heleboel mensen. Deze beslissing zal echter niet voorkomen dat het gebruik van asbest. In feite is de EPA heeft nog steeds plannen om te verbieden het gebruik van asbest in een verscheidenheid van industrieën en producten, nogmaals, tenzij er concrete aanwijzingen dat asbest gevaarlijk is voor de gezondheid van de mens.

Een ander voordeel dat deze materialen aangeboden was de belofte van de preventie van de gevaren voor de gezondheid ze veroorzaakt. Daarom werd het gebruik van asbesthoudende materialen in de Verenigde Staten en wereldwijd sterk verminderd.

Echter, als we willen blijven gebruiken dezelfde materialen, zal er een groot risico voor ons om onze gezondheid. Zo wordt het gebruik van asbest die nodig is om zo snel mogelijk te stoppen, vooral omdat er geen garantie dat de EPA's acties gaan brengen het einde van asbest.

.