* Help een klant oplossingen voor problemen te vinden in plaats van oplossingen te bieden. * Neem contact op met de beller nadat de transactie is voltooid. Indien nodig dient de klant contact op te nemen met de agent om aanvullende vragen te stellen.

* Stel vragen om feiten te verzamelen over de vragen van de klant. * Houd alle verzamelde informatie bij.

* Doe uw best om de vragen van de beller te verduidelijken en te beantwoorden en om het geleverde product en / of de dienst uit te leggen. * Help de beller om een ‚Äč‚Äčoplossing voor zijn of haar probleem te vinden in plaats van er een voor te stellen.

* Beschikken over goede communicatieve vaardigheden. * Wees bereid om moeite te doen om te luisteren naar wat de beller wil zeggen. * Neem initiatief om de persoon met wie u aan de telefoon spreekt, zover te krijgen dat hij of zij zich bij u op zijn gemak voelt en vrijuit vragen kan stellen.

* Medewerkers van de klantenservice moeten bereid zijn naar de beller te luisteren en vragen te beantwoorden. * Beantwoord alle vragen eerlijk, maar zorg ervoor dat je precies weet waar een klant naar op zoek is.

* Vertegenwoordigers van de klantenservice moeten beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden. * Beantwoord telefoons buiten kantooruren. * Beantwoord e-mails snel als er een vraag wordt gesteld.

* Behandel de klant beleefd en toon beleefdheid aan klanten. * Wees voorbereid om klanten te helpen die hen geen tijd geven om te praten.

* Toon respect voor klanten door correcte grammatica, interpunctie en spelling te gebruiken. * Zorg altijd voor een manier om berichten achter te laten of om berichten terug te sturen die door klanten zijn achtergelaten.

.